Independent Distributor

Independent Distributor

Thursday, April 3, 2014

Fraser Hill

Posted by Nurul Umairah | at 10:23 AM 0

Last week, 29 n 30/3 kami jalan2 ke Fraser Hill..
first time kami sampai sini..


mesti la bergambar di mercu tanda Fraser Hill,kan.. =)


bilik kami yg besar.. RM40 saja.. =)


Banglo Rumah Peranginan Persekutuan.. =)
kami stay sini.. mmg berbaloi-baloi..


Air terjun.. dok dlm kereta ja sbb hujan..


erm.. kami beli buah ja kat sini..



kat Allan's Water ada bola2 putih tu (x ingt nama dia). sewa RM15 utk 15 minit kalau x silap la & ada paddle boat Rm8 utk 15 minit..
dua2 kami x dpt main sbb Auzaie kecik lg..



Auzaie excited tgk horse. Nk naik, ramai sgt yg tgh berbaris..
RM10 utk naik 1 dewasa + 1 kanak-kanak..
rate lain, x ingt.. hehe..



mari memanah.. RM10 utk 10 panah.. =)


kuda n archery ada di The Paddock..


singgah playground sblm balik.. =)


jln turun dr Fraser Hill..


So far, ok jugak la dpt bercuti kt sini..
Buat pencinta alam n utk org yg nk lari dr busy kota, mmg sgt sesuai..
jalan mmg berliku sbb ikut muka bumi..
jalan kecik.. turun n naik ke Fraser Hill, jalan berbeza so jalan tu mmg muat 1 kereta ja..
xdpt bayangkan dulu turun n naik guna jln yg sama.. terpaksa bergilir..



******************************************
next rumah peranginan persekutuan yg kami akan stay is in Langkawi!
will be staying there on my birthday!
thanks to Mr Husband =)

Monday, March 24, 2014

cuti2 di cameron highland

Posted by Nurul Umairah | at 1:52 PM 0

firstly,kami singgah ke BOH tea centre.
we're the first customer arrived.. ngee.. =)
breakfast kt tea house..



pi toilet.. air macam baru keluar dr peti ais.. huu..


melawat kilang teh.. mula2 takut ja nk masuk.. tp pekerja dorg sgt welcoming.. lepas sorg2 jemput kami masuk.. so kami pun masuk la.. =)



Singgah strawberry farm.. ada hukum hakam tau nk petik strawberry ni.. =)


first time petik strawberry.. best2.. =)
sekilo RM40.. kami petik 500gm ja..


Auzaie baru kenal Strawberry =)


Singgah Time Tunnel plak.. best2.. boleh tgk barang2 lama.. =)
oh ya.. byrn masuk RM5 per person..



sy pernah ada tabung duit ni dulu masa darjah 3.. =)




very informative.. =)


check-in.. =)


berbaloi-baloi.. bilik besar.. RM25.. syukur la jd pegawai kerajaan,kn.. =)



seronok dpt main kt playground.. =)


otw balik.. byk kereta.. penangan cuti sekolah kot..


Lata Iskandar.. x jadi nk berhenti.. ramai sgt org.. huu..



********************
next this weekend, kami ke Bukit Freaser pulak.. InshaAllah.. =)

 
~ ~my life~ - Designed by Miss Rinda - Layout by My Blog Make Over - Author umairah :) ~